دیدنی های تالش

جاذبه های گردشگری شهرستان تالش

استان گیلان

گیلان

جاذبه های گردشگری تالش
استان گیلان از استان‌های جمهوری اسلامی ایران، به مرکزیت کلانشهر رشت است. این استان شامل مناطق سرسبز شمال غربی رشته‌کوه البرز و بخش غربی کرانه‌های جنوبی دریای خزر می‌باشد. طبیعت گیلان، پوشیده از جنگل و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است. استان گیلان به عنوان یکی از زیباتــرین استان های کشور به لحاظ جاذبه های طبیعی و گردشگری یاد می شود و سالانه میلیون هانفر گردشگر به گیلان رو می آورند . گیلان سرزمین طلای سبز از دیدگان بسیاری از دوستــداران تاریخ و طبیعت به دور مانده است . این استــان طبیعت و گردشگری با بیش از ۱۴ هزار کیلومتر مربع مساحت دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی کم نظیری چون جنگل های انبوه ، شالیزارهای وسیع ، زیستــگاههای پرنده ها و آبگیرها و رودها، سواحل چشم نواز دریای خزر، پارکهایی وسیع و انواع گیاهان کم یاب است.
شهرستان تالش

تالش

شهرستان تالش با مساحتی حدود ۲۳۷۳ کیلومتر مربع در شمال غرب گیلان قرار دارد و حدوداً یک چهارم خاک استان را تشکیل می‌دهد. این شهرستان نام خود را از قوم تالش گرفته که به استناد منابع و شواهد بسیار، بازمانده اقوام کادوس باستان هستند و و از زمان مادها در این منطقه ساکن شده اند. شهرستان تالش از غرب به استان اردبیل، از شمال به آستارا و از جنوب به رضوانشهر و ماسال و از شرق به دریای خزر و انزلی محدود شده و شامل شهرهای پره سر، ماسال، رضوانشهر و عنبران می‌باشد. کشف آثار تمدن ۴۵۰۰ ساله در ییلاقات تالش جلوه‌های بیشتری به این منطقه خوش آب و هوا داده‌است. این شهرستان یکی از زیباترین شهرهای طبیعی جهان از نظر آب و هوا و پوشش گیاهی و حیوانات ساکن در جنگلهاست و از این نظر شهرت جهانی دارد.همه ساله جهانگردان زیادی با انگیزه استفاده از فضاها و نمادهای طبیعی تالش به این شهر سفر می‌کنند.
روستای سینه هونی

سینه هونی

بعد از روستای «کیش دیبی» جاده با دو راه از هم تفکیک می شود . یک راه به «سوباتان» و راه یگر به «آق اولر» و «تول» می‌رود. بعد از «کیش دیبی» روستاهای «دشتأدی» ، «کسمه جان»، «شیلا دشت» و سپس «سینه هونی»(سیناهونی) بر سر راه ییلاق مریان قرار دارند.
روستای سینه هونی(سیناهونی) در ارتفاع ۷۷۶ متر از سطح دریای آزاد قرار دارد و روستایی کوهستانی، در دل جنگل با پوشش درخت و درختچه است. این روستا محل تردد گردشگران است و مناظر آن بدیع و بی نهایت زیباست. کوههای اطراف روستا مقصدی دوست داشتنی برای علاقمندان کوهنوردی، جنگل زیبای آن جاذبه‌ای فراموش نشدنی برای علاقمندان به طبیعت و رودخانه‌ی کنار روستا (کرگانرود)جایی مناسب برای ماهیگیری و کمپینگ کنار آن است.

حمام قدیمی آق اِولَر (دوران صفویه) مریان

حمام آق اولر

قبل از آق اولر قرار دارد و از نظر سابقه تاریخی و تمدنی تفاوتی با آن ندارد . حمام مریان بازمانده آن دوران پر هیاهو و دیر گذر است. این حمام در سمت چپ جاده به سمت آق اولر واقع است و توسط سازمان میراث فرهنگی باز سازی گردیده.
محوطه باستانی و ییلاق تول

ییلاق تول

پس از آق اولر و در امتداد جاده خاکی به چادرهای عشایر کوچ رو می رسیم که به زبان ترکی به آن « پُری » می گویند. . از یال کوه پایین می آییم، دره ای پهن و پر سنگلاخ پیش رو باز می شود . از آق اولر تا این محل ، خانه های نوسازوزمین های کشاورزی به خصوص لوبیا کاری دیده می شود . بعد از چادرهای عشایر ییلاقات تول شروع می شود .
کاخ ییلاقی نصر الله خان (معروف به سردار امجد)

کاخ سردار امجد

این بنا در روستای ییلاقی – تاریخی آق اولر قرار دارد . بنایی معظم در دو طبقه و آجری است. طاق ها و دهلیز های زیادی دارد.دو ساختمان متعلق به سردار است . بنای اول در حکم ورودی و رتق و فتق امور اداری و استراحتگاه تفگنچی ها بود و بنای دوم که در گوشه دیگر باغ قرار دارد کاخ سردار است.
روستای مریان

مریان

در ارتفاع ۱۰۸۳ متری محور تالش آق اولر ، روستای زیبا و مدرن مریان قرار دارد . روستا بر روی سینه کش ملایم و نسنتاً هموار و مشرف به دره رودخانه کرگانرود قرار دارد. در بین روستاههای مسیر ، این مکان بیشتر مورد توجه خوش نشینان شهری قرار گرفته است. به جرأت می توان گفت مریان ییلاق شهرنشینان است.
مسجد عباسیه آق اولر

مسجد عباسیه
در ابتدای روستای آق اولر مسجد بزرگ که به نام مسجد عباسیه معروف است قرار دارد. مسجد دارای ساختمان معظم و با معماری قابل توجه است . شکوه تاریخی و تحولات پشت سر گذاشته شده در طی زمان مانع از آن می شود تا ببینده گرد کهنگی را بر روی دیوارهای فرسوده آن ببیند . مسجد در جهت طولی کشیده شده ،و چشم انداز زیبایی دارد.

فهرست سایر جاذبه های طبیعی، فرهنگی و تاریخی شهرستان تالش:

– سورتمه ریلی

سورتمه

– پارک سیاه داران (بام تالش)

پارک سیاه داران

– کارتینگ تالش

کارتینگ

– پارک جنگلی و سواحل دریای گیسوم

گیسوم

– مناطق ییلاقی سوباتان و آق اولر

سوباتان

– جاده کوهستانی اسالم به خلخال

جاده اسالم، خلخال

– تالاب جوکندان

تالاب جوکندان

– ساحل حویق

ساحل حویق

– قلعه لیسار معروف به دژ سلسال (دوره اسماعیلیان)

دژ لیسار

– کاخ های قشلاقی و ییلاقی نصر الله خان (معروف به سردار امجد)

کاخ سردار امجد

– حمام قدیمی آق اولر (دوران صفویه)

حمام آق اولر

– بقعه شامیلرزان

شامیلرزان

– گورستان تاریخی مریان (محوطه باستانی مریان)

مریان